Onze school

De Mackayschool is een openbare school voor Speciaal Onderwijs (SO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Onze school biedt speciaal onderwijs  voor leerlingen met een verstandelijke beperking of lichamelijke beperking die zeer moeilijk lerende kinderen  zijn.

 

De school biedt onderwijs in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar.

Het motto “Onderwijs met zorg” staat op de Mackayschool centraal. Het zelfstandig kennis en vaardigheden verwerven is voor leerlingen van de Mackayschool niet vanzelfsprekend, zij hebben de leerkrachten nodig om zich te kunnen ontwikkelen.

De zorg die wij bieden op de Mackayschool kunt u zien als extra ondersteuning in alle facetten van de ontwikkeling van uw kind. Het onderwijs en de eventueel aanvullende zorg wordt aangeboden door de leerkracht, de onderwijsassistent, de interne begeleider, de logopediste, de gymleerkracht, de fysiotherapeut en muziektherapeut en tevens wordt er heel intensief samengewertk met Cosis.

 

Ongeveer 115 leerlingen uit Meppel en wijde omgeving zoals leerlingen uit Steenwijk, Noordwolde, Oldemarkt, Vledder, Diever, Dwingeloo, Ruinen, Ruinerwold, Havelte, De Wijk, Staphorst, Zwartsluis, Vollenhove en Giethoorn  krijgen dagelijks onderwijs met zorg aangeboden.